neděle 4. prosince 2011

Když se dnes den začal ukládat ke spánku...,

...zapálila jsem druhou svíci na adventním věnci. Nechala jsem se tou útulnou atmosférou nakazit a za mihotavého světla svíček, jsem se zaposlouchala do programu českého rozhlasu 2.
Právě začal, můj nejoblíbenější pořad, vyprávění malíře pana Anderle. Díky jemu, jako by se zastavil čas a já zase byla ten malý capart, co sedí u tety, na stoličce u kamen. Kolena pěkně pod bradou, ani nedutám, abych tetu nerušila v jejím vyprávění. Většinou si přitom pochutnávám na nějaké domácí dobrotě, kterou mi teta podstrčila. Občas, když ztichne, škemrám:“prosím povídej ještě, jaké to bylo, když jsem nebyla na světě“.
Dnes pan Anderle vyprávěl o tom, jak se slavili Vánoce ve čtyřicátých letech. Zcela jsem se ponořila do jeho vyprávění a nechala pracovat mojí představivost. Škoda, že když pořad skončil, nemohla jsem, jako tetu pana Anderle požádat, aby vyprávěl dál…Nezbylo mi, než si ponořit do vzpomínek, jak se slavilo u nás doma.


Přeji Vám, ničím nekažený druhý
adventní týden. A proč ne se
vzpomínkama na Vánoce vašeho
dětství?
Vaše zasněná
Lezarts

6 komentářů:

  1. Lezarts krásnou adventní neděli. Mě by se líbily vánoce jako na obrázcích pana Lady. Ty mám moc ráda a hrozně ráda se dívám na film pro děti Kaňka do pohádky. Někdy bych chtěla být tou Vendulkou a proklouznou knížkou do toho úžasného Ladovského světa :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lezarts, to musela být krása! Vzpomínky i ten poslech. Obdivuji jeho grafiky, ale vyprávět jsem ho nikdy neslyšela...musím to napravit.
    Krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych poslouchala... Měli jsme mikulášskou ve farním domě, děti se vyřádily, my trochu pokecali...
    Přeju krásné dny! M

    OdpovědětVymazat
  4. Jen tiše vcházím bez rušení vašeho snění, popřát krásný týden...♡❤♡

    OdpovědětVymazat
  5. Lezarts, myslis Jiriho Anderle? Ten ma hezke grafiky. Me takto vypravovala moje babicka a nase teta (jeji sestra), kdyz jsme spolu mazaly karty. Moc rada na to vzpominam. Hezky den, Katerian

    OdpovědětVymazat
  6. Evik:
    možná se už brzo dočkáš ladovské zimy. Přeji příjemné chvíle u oblíbených pohádek:-)

    Heleno:
    Ten pořad miluji, je to v neděli na českém rozhlase 2 od 16 hod do 17hod. Doufám, že se ti poštěstí si ho aké poslechnout.

    Mariano:
    určitě to bylo hezky trávené odpoledne:-)

    Fialko:
    děkuji a opětuji stejné přání.

    Katarino:
    ano, jde o toho grafika J.Andrleho. Jsem ráda, že mi "nahrazuje", občas mojí tetu.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že se vám na mém blogu líbilo a zanechali jste o tom stopu.