čtvrtek 29. března 2012

Jedna technická.

Určitě se vám už nejednou stalo, že potřebujete, aby něco bylo uděláno a času je málo?! Nedávno jsem se ocitla v takové situaci a to bylo původem mého objevu. Možná si myslím, že jsem objevila Ameriku a třeba na to už přišel někdo přede mnou, ale to mi určitě napíšete. Jednalo se o rychlé dokončení lemování patchworku. 
Šikmý proužek, byl z líce přišitý na stroji, ale protože jsem nechtěla z důvodu preciznosti, přišívat proužek zrubu a líce najednou a nezbývalo, než na rubu přišít proužek skrytým stehem. 
Jenom že, ručičky na hodinách běžely nějak moc rychle! Tak mi oko padlo na šicí patku, která se používá na začišťovací steh, např. při zkracování délek oděvů. A hle šlo to rychle a jako po másle! Posuďte výsledek. Možná to také vyzkoušíte?
Třeba o w.e.

Váš

-Lezarts-
 dnes možná i vynálezce.

7 komentářů:

  1. Zdravím Lezarts, no vypadá to moc dobře...a jaká škoda, že jsi na to nepřišla dřív...na stroji naší mamky určitě i takováhle patka je...ale já mám u své deky už půlku ušitou skrytým stehem...a jde mi to "jako psovi pastva"...no jistě na to tom má podíl i to, že šiju asi jednou za deset let :-) Ale díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Reni, až vystuduji vysokou švadlenskou a budu mít co lemovat, pak určitě využiju tvůj postup - zatím, ač perfektně vysvětleno, je mi to španělkou dědinkou...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie:
    nic není ztraceno, máš to do zásoby na tu další deku, nebo jiný patchwork:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Helo:
    i bez vysoké švadlenské, se jednou může stát, že budeš šít. Vím o čem píši:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyz byli dcera mala, sila jsem pro ni vsechno obleceni a pamatuji si, ze tuhle patku jsem pouzivala, jak pises, na lemy. Je to super pomocnik a ja si vzpominam, ze kdyz chces dosahnou opravdu neviditelneho stehu, bezvadne funguje "neviditelna" nit. Nevim, jestli se ji tak take cesky rika, vypada jako vlasec na ryby :) Patchwork je krasny a musim rict, ze fialova nitka lem jeste krasne "vysperkovala", jsi moc sikovna! Preji hezky vikend a zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
  6. Moniko:
    ano nylonovou nit tu znám a s kombinací této patky dělá divy. Ale i nylonová nit v patchworku umí pěkně čarovat.
    Přeji hezký w.e. za velkou louži:-D

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že se vám na mém blogu líbilo a zanechali jste o tom stopu.