neděle 11. března 2012

Švýcarsko, nejen známé dobrou čokoládou, ale i vynálezem ATC.

Možná víte co to ATC je, ale jestli ne, tak prosím čtěte.
Jedná se o zkratku výrazů Artist Trade Carts , je to umělecky rukodělně vyrobená pohlednice, původ najdme ve Švýcarsku.Na výrobu karty se mohou použít veškeré dostupné výtvarné techniky.  Jak jinak, na mém blogu si ukážeme textilní ATC.
 Ale tak mě napadá, nemáte nostalgii okamžiků, když jste otevřeli poštovní schránku a našli jste v ní pohlednici?! Proč si neudělat radost? Což jednu vyrobit a někomu poslat, a na oplátku jinou obdržet? Nemusí být z textilu, může být malovaná, vyšitá atd... Jen musí mít velikost běžné pohlednice. 
Máte zájem o výměnu ATC, napište mi a můžeme si udělat vzájemnou radost. Když jsme si vyměnily chňapky, proč ne pohlednice ve stylu ATC na velikonoční téma?!
Stačí do rubriky komentáře, na mém blogu, napsat váš e-mail.Jediným pravidlem je velikost pohlednice. Použitá technika i materiál, je na Vás.
Ze zahraniční inspirace  https://plus.google.com/photos/101420696591475266431/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/101420696591475266431/albums/5173834483357107041


 Váš
Lezarts,  těšící se, že bude brzo pošťákem.

8 komentářů:

  1. Nádherné pohlednice a výborný nápad. Škoda, že neumím šít.

    OdpovědětVymazat
  2. Reni, ja Ti nevim, na tohle si asi netroufnu, je to krasa, ale na to jsou potreba hodne zrucne rucicky. To prani, ktere jsi mi poslala k Vanocum je delane touto technikou? Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  3. Amelie:
    není potřeba umět šít, ATC může být malovaná , lepená, vyšívaná atd...

    Katarino:
    myslím, že není mnoho co by jsi nedokázala vytvořit a ATC není žádná věda, tak se toho neboj. Pohlednice k Vánocům, co jsi dostala je jedním typem ATC- textilní.Ovšem to není podmínkou, může být lepená, malovaná, vyšívaná,nebo pouze hezká fotografie například,jak jsi udělala k Vánocům, koláž, atd... I děti ve škole je vyrábí.

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts, moc toho neumím ale zkusím něco nalepit ,v 5třídě jsme něco lepili ,tak to zkusím !Jen chudák ten ,komu to budu posílat Daja.Můj email :dagmar3549@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Renato. Tak já se tedy hlásím. Můj mejl máš. Kdybys ho nemohla najít, dej vědět. Zdraví Ditta.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná technika,tak se zkusím přihlásit,jen nevím,zda má pohlednice bude to pravé.Když může být cokoli,tak cokoli,zkusím spojit šití a vyšívání :)). Přeji překrásný den. Ajka: bublinka.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ach ano, já jednu takovou pohlednici doma mám. Přišla mi před Vánoci od jedné neuvěřilteně báječné přítelkyně jménem Renatka ;-).
    Pořád ji mám vystavenou.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Mé milé,
    děkuji těm, co se zatím přihlásily. Opravdu je škoda, že se Vás spousta zalekla, tak jednoduché hry, když je ostatní daleko náročnější výměny neodradily.Ale to je život... Počkám do příštího týdne a pak vám rozešlu jména korespondentek, aby ATC došla k Velikonocům. Snad se, ještě přihlásí několik "odvážlivců"?!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že se vám na mém blogu líbilo a zanechali jste o tom stopu.