pátek 5. října 2012

"Děkuji vám, že jste měli vypnuté telefony!

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! 
Zapněte si telefony!"

Památná slova, která se asi vryla většině z nás do paměti. Bohužel jejich autor, který je naposledy pronesl při děkovačce s diváky, po premiéře filmu Odcházení, tu dnes není, aby oslavil své 76 narozeniny.
Jistě jste uhodly, že zde vzdávám hold Václavu Havlovi!


Tento výrok je krédem, mého vlastního cítění. Ač samému autorovi se nedařilo, za svého života,  tuto morálku vštípit do duší politiků a tím i většině národa, já v ní věřím! Nestačí ovšem jenom věřit, to umí každý, ale je potřeba jí aplikovat a nejlépe je začít sám u  sebe.
"Je tvrdou realitou, že žijeme v nespravedlivém a krutém světě, ale co je ještě horším konstatováním, že mlčky přihlížíme!"


Odchod Václava Havla na druhý břeh byl pro mě inspirací k vytvoření artquiltu, který jsem prezentovala ve Francii. Porota Francpatchworku, moje dílko vybrala  do jejich kolekce "Un quilt, une vie" (Jeden quilt, jeden život), která bude po premiéře na festivalu Carrefour Européen du Patchwork www.patchwork-europe.com v St. Marie aux Mines, putovat po Evropě.


Důkaz pro mě, že moje morální volba je ta správná, žel do nadcházejícího roku, kdy nás čekají prezidentské volby, mi to nepomůže k výběru nového prezidenta. Václav Havel byl a je pro mě jedinečnou osobností současné, české  politické společnosti, který zůstal bez následníka. Bohužel, zde nastala vyjímka, která potvrzuje pravidlo, že nikdo není nenahraditelný!



Václave Havle, byl jste a budete jedinečný, děkuji!

Váš
Lezarts,
který věří, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí!.