pátek 25. ledna 2013

Abych neměla dojem, že je celý den noc...

...musela jsem si udělat iluzi a koukat na barvy, které připomenou jiná roční období, než zimu.

Co myslíte fotila jsem měsíc v úplňku, 


nebo slunce za poledne?


Téměř k nerozeznání že?! Aby mě ty lednové dny, které nám v naší krajině panují, nepřivedli do chmur, listuji v mém látkovém depozitáři barev. Dnes jsem si udělala ozdravnou chvilku pohledem na patchwork "Cesty lásky". Sice název by se tématicky hodil spíš k sv. Valentýnu, ale tou svižností barev se mi hodil ke kontrastu se šedí za okny.


"Les chemins de l´amour" aneb "Cesty lásky", jsou trochu důkazem toho, že kovářova kobyla chodí bosa. Je to první deka pro jedno z dítek, (teď nezbývá, než pracovat na dece pro druhé, aby nebylo žárlivosti), už bylo na čase!  


Velikost mého atelieru  i moje fyzická kondice, jsou příčinou, že se moc nehrnu do šití podobných opusů, měří 2 x 1,60 m. Zde jsem si opravdu zavzpírala, už jen při šití topu, je z bytového textilu. Všechny tyto okolnosti rozhodli o způsobu quiltování. Je quiltován na profesionálním rámu a šicím strojem k tomu přizpůsobeným. Vřele doporučuji, deka je najednou vypnuta a za odpoledne prošita, viz.  www.bellus-gallery.com .Je pravdou, že technika, kterou jsem použila, je takovou "rychlo-postupovou". Využila jsem potisku textilie k vyskládání vzoru. 
Jak by jeden řekl, k čemu to je rozřezat a znovu poskládat?! Já říkám, aby se umocnil efekt a ušetřil čas! Zaručeně mnohé z vás poznaly původ látky. Ano, ano, jedná se o dvě bytové textilie z tak oblíbené "AEKI".  Je výhoda, že tento obchod, nabízí dost látek ve stejných odstínech barev a v různých vzorech.   


Vznikl také zajímavý efekt z rubu, ovšem jen v případě, že se budete dívat proti slunci:-)

Váš
Lezarts
vyzývající slunce, dostav se!

10 komentářů:

  1. Také mám pořád pocit, že je stále noc. Budu se muset u Vás barevně inspirovat, jsou to krásné věci. A barvičky:-) Hezký, pokud možno barevný, víkend

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy mě to pochmurné počasí zmáhá. Mám ráda barvy, teplo, sluníčko...Ale už bude brzy jaro, hurá. A tvé barevné ladění mě zahřálo u srdce, děkuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Reni, dneska už konečně vysvitlo slunce, hurá, bylo na čase, ale tvé šedé fotky jsou překrásné! A deka, nemám slov...prostě dílo!
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Renatko,
    Tvoje fotky měsíce a slunce jsou úžasné!!
    Já slunce tedy neviděla hooodně dlouho, je ještě vůbec někde??
    Viděla jsem včera za mrazivého večera pouze měsíc...
    Ovšem Tvoje nádherné barevné dílko mi hned pozvedlo náladu!! Jsi neskutečná!!
    Krásný víkend!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Encore mille fois merci a maman pour ce beau patchwork qui donne couleur a ma vie :) le plus beau cadeau que peut recevoir une personne et celui que la personne seule le fait avec ses propres mains et passe son temps dessus pour faire plaisir a la deuxieme personne.

    OdpovědětVymazat
  6. Ranatko, patchworkova deka je uzasna, klobouk dolu! Ja jsem si take nakoupila latky, zatim jen na deku pro nejmladsiho syna ale lezi mi uz snad rok ladem :) Fotky jsou nadherne, pani zima si to letos uziva a uplnek se ti povedl zachytit take primo profesionalne! Moc zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
  7. Renatko,
    profesionální práce!
    A veselé barvičky jsou také moc příjemné pro oko i duši :-)
    Krásný den !

    OdpovědětVymazat
  8. Reni, ja nevim, ale me se ty cerno-bile fotky moc libi, ale to se mi to mluvi, kdyz tu sviti slunicko, ze? Tvoje dilo je nadherne.... Smekam... Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  9. Renatko,Tvé dílo by se mělo jmenovat umělecká Duha!!!!Parádní a zářivé barvy to jen podtrhují!!!Já mít něco tak hřejivě barevného-netopím!!!Moje milá ta pohanka v pytlíku je fakt na léta.Sáček je ušit ze starého prostěradla.Nahřívám ho každý večer na 2min na 100 výkon.Přikryji poklopem!Nic se neboj.Daja

    OdpovědětVymazat
  10. Mé milé, děkuji za komentáře!
    Jen musím dát na správnou míru informace, kdy byly nafoceny uveřejněné snímky.
    Jedná se pouze o slunce a to po poledni. Omlouvám se, že jsem takto mlžila, ale nedostatek slunce od začátku roku, mě začíná chybět. Tak si alespoň takto zkracuji, čekání na dny pod blankytem:-)
    Děkuji také za pochvalu deky.
    Podle komentáře majitelky vím, že pochopila co jsem do ní zašila
    :-)Děkuji Ti, moje princezno!!!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že se vám na mém blogu líbilo a zanechali jste o tom stopu.