středa 15. října 2014

Pozor malá oprava! Bonus, pro věrné čtenáře/řky..., tolik žádaný...


...

Při konzumaci s mírou zaručuji požitek, 
a dobrou náladu do podzimních dnů.


                                                                  Budete potřebovat:

 Balíček cukrářských piškot.Bílou čokoládu na ozdobení.

                                                               300 gr. mléčné čokolády
    3 pol. lžíce vody
 ( 40 gr. cukru v případě, že použijete hořkou čokoládu,
cukr rozpustíte na sirup ve 4 pol.lžicích vody.)
   4  žloutky
550 gr smetany na šlehání 

Postup:

rozpustit čokoládu , nechat lehce vychladnout.
Vyšlehat smetanu.
Postupně zašleháte 4 žloutky do rozpuštěné čokolády .Vyšlehejte do vzdušné pěny.
Nakonec delikátně do této směsi vmícháte šlehačku.
Piškoty (není podmínkou - namáčejte rychle!!! v kávě) vyložte celou dortovou formu.
Naneste do takto vyložené formy čokoládovou pěnu a dejte nejméně na 3 hod do lednice.
Před podáváním ozdobte na hrubo strouhanou bílou čokoládou.


Dobrou chuť Vám přeje