čtvrtek 23. ledna 2014

Po třiceti letech jsem konečně dostala vytouženou roli v pohádce...



..."Hrnečku vař".
***
Úvodem musím upozornit, že mě neangažovalo hollywoodské filmové studio:-(
Dostala jsem angažmá v našem domácím, kuchyňském studiu 
a to pouze ve vedlejší roli  pohádky "Hrnečku vař". 
Hvězdnou roli mi sebrala světově známá hvězda kuchyní Termomix.
Ujišťuji jeho fanynky, vůbec mu ji nezávidím, ba naopak jsem šťastná, jako blecha:-)!
Před 30 lety jsem poznala jeho předchůdce a od té doby byl mým tajným idolem.
Můj obdiv, byl konečně odměněn a to Termomixem poslední generace. 
Kdo ještě nezná tento přístroj, vřele doporučuji navštívit jeho web stránky.
Díky jemu jsem zahrabala válečnou sekeru, 
kterou jsem 10 let měla položenou na kuchyňském stole a to s kynutým těstem. 


Dnes vám mého "Šéfkuchaře" sice představuji při přípravě kynutého těsta, 
ale tento "superman", zvládá krom pečení vše co je potřeba k chutné a zdravé kuchyni.
Ano příjemně mi změnil život. 
Zkrátil mi čas strávený vařením a následným úklidem kuchyně.
Že je to opravdu HRNEČEK, jak v pohádce "Hrnečku vař", se můžete přesvědčit v doložené fotoreportáži.
Můžete na vlastní oči vidět, že se mi kynuté těsto daří!!! V mžiku kyne a hrne se ven.


Ale nejen to. 
Mohu vymýšlet spousty nových receptů a vařit celé menu najednou.
 Je úžasné, že vše má úplně jinou chuť, 
ingredience si ponechávají neuvěřitelně vynikající aroma.
Opět vařím spousty vegetariánských receptů, 
protože mi můj nový pomocník ukrátil čas jejich příprav.
K radosti celé rodiny, po 10 letech mohu znovu předkládat k w.e. snídaním tradiční alsaskou, kynutou bábovku
 "Kougelhopf".
***
Jako bonus, pro vás, kdyby jste se dali mým úspěchem inspirovat, dávám recept:.
(Dávkování je uvedeno v gr, to protože můj "zázračný hrnec" umí vše zvážit).
Pro majitele pekárny bude "kougelhopf"  brnkačka!
200 g mléka, 
1 kostku droždí, 
120 g másla, 
100 g cukru, 
10 g rumu, 
2 celá vejce, 
650 g hladké mouky.
Kdo má rád rozinky asi 120 g. 
15-20 celých mandlí (podle vel. formy).
Trochu moučkového cukru na ozdobení.

Zadělané těsto nechte 50 min vykynout, pak přendejte do vymazané a pomoučněné formy, na jejíž dno jste poskládaly mandle.
Nechte znovu kynout asi 40 min. Poté upečte cca 40-50 min v troubě na 160 st.
Já přikrývám alobalem, aby vršek nebyl moc "do bronzova", ale zbytek se dobře propekl.


Doporučuji,
 neni špatné mazat k snídani šípkovou, 
ale i jinou marmeládou.
Přeji dobrou chuť.-*!

Váš 
Lezarts
v druhé roli.