Po sobotní předčasné sněhové nadílce, jsem si musela zalistovat fotografiemi naší zahrady, abych se jí ještě pokochala v jejím krásném podzimním kabátě. Jeden z receptu, jak nepodlehnout chmuru nad tím, že dny jsou kratší a venku zima, větší. Ráda se podělím s těmi, kdo potřebují, ještě trochu barvy z přírody přelít do svého nitra, než se budeme koukat na monochromní dekor opravdové zimy.
Uvařte si dobrý čaj či kávu a pojďte se projít naší zahradou.
Zatím, co vy se budete brouzdat venku, já si v křesle prolistuji časopis a hledat inspiraci v zahradách u "sousedů". Zároveň se pokochám krásně zařízenými venkovskými sídly ve Francii, které lákají k ozdravným pobytům. Pak už jen zbývá, jako cena útěchy do šedivého dne, si jít uvařit nějaký dobrý recept z plodů zahrady, který časopis nabízí.
Třeba karamelizovaná jablíčka?
Neuvěřitelné, jak se zahrada umí barevně sladit, kdo by tomu odolal?
Meleme, meleme...netřesky.
Všechny tony červené, až po vínovou.
Mangold, dobře chutná, ale nadělá v zahradě i spousty parády...
Barevné obzory.
Listí se stěhuje na zem.
Poslední teplé sluneční paprsky na kvetoucí truhlíky a záhony, kterým se nechtělo pod bílou peřinu!
Oznamujeme všem návštěvníkům, že nadešla zavírací hodina, návštěva pro dnes končí.
Za návštěvu děkuje a těší se, že přijdete znovu!
Váš
Lezarts,
pěkně v teple.