úterý 30. ledna 2024

Bydlení, aneb reci-věci…

 

…ze starého nové.

Určitě to spousta z vás zná, potřebu změny. U mě se tato potřeba změny v mém bytovém i zahradním prostoru s věkem, dost vytrácí, ale i tak se občas vybičuji a jdu do toho. Má to sice jedno velké úskalí, co jsem kdysi zvládla za pár dní, teď trvá i několik měsíců. Navíc na celou realizaci, jsem téměř sama. 

Ale dost nářků, nechám vás posoudit, zda ta změna stála za to. Musím podotknout, že se snažím, aby to bylo za co nejnižší finanční náklady.

Dnes vám ukážu renovaci další koupelny u hostinského pokoje, který také prošel renovací. Pokoj ještě čeká na malé dodělávky, jako čalouníka a konzoly na rolety. Snad se také brzo dočkáte na fotodokumentaci?!

Bohužel jsem zapomněla vyfotit koupelnu, před vyklizením, ale snad i tak si to dokážete představit.

Vše jsem zachovala původní, jen jsem něco opravila. Sprchový kout protékal kolem vaničky, spáry se drolili a silikon měl tendence zadržovat plísně s odlupoval se. Musela jsem opravit spárování, odstranit silikon a důkladně vše odmastit. Na problém s těsněním jsem našla báječné lepidlo v nátěru. V kombinaci lepidla a poté natřením obkladů, se zatím ukazuje, že izolace je dobrá a drží a zároveň se netvoří ani plíseň. I zbytek obkladů dostal nový nátěr.

Obklad byl v barvě zelinkového mramorování, teď je natřený na světle šedý.  Zachovala jsem jen v celé koupelně listelu v původní barvě a dlaždice. Došlo i na nátěr střešního okna.

'

Některé stěny jsem musela před vymalováním bílou barvou štukovat.








Skříňka pod umyvadlo, dostala světloulince šedý nátěr, předtím byla v barvě světlého dřeva
Celou koupelnu jsem vyladila do škály od šedivé přes různé odstíny světle šedivé, až do bílé. Investovala jsem do nové předložky a několika ručníků ve stejných odstínech.
Et voilá výsledek!

Bohužel jedná se o tak malý prostor, že fotografovat, byl téměř výkon pro hadí ženu, což já rozhodně nejsem:-))).











To je pro dnes konec z oboru renovace, teď mi přijde, že napsat tento příspěvek mě dalo víc práce, než celá proměna koupelny :-)))
Váš

Lezarts,

opět s plány na další proměny bydlení?!








,