úterý 7. června 2011

Co najdete za „Humny“…

Pod tímto titulkem najdete napříště několik malých reportáží z mého cestování po východní části Středočeského kraje. Ověřila jsem si tvrzení, že známe více zahraniční kraje, než naše blízké okolí! První zastavení je pro milovnice dekorace interiérů a zahrad. (U nás se toho do domu už moc nevejde, zato zahrada je veliká!). V místě, kde byste to nejméně očekávali, uprostřed polí a sadů kousek před Kolínem se nachází na statku v Bříství u Žertů stodola. Až sem nic zvláštního, ale ta stodola je 3 patrová pokladnice s nábytkem a doplňky, dovnitř i na zahradu. Vše ve stylu jak máme rády „Home sweet home“! Navíc ceny jsou daleko příznivější, než ve městech.
Protože je to sadařský statek, momentálně mají v nabídce jahody, (samosběr i natrhané v košíčku) a na podzim zase jablka. Po celý rok jsou k mání ovocné produkty různě zpracované, šťávy, sušené ovoce atd…A že se jedná i o historicky zajímavou oblast, zjistíte na této adrese
http://www.krechor.cz/index.php?nid=1371&lid=CZ&oid=155130






Ne, že potřebuji při pobytu na zahradě pojem o čase, ale jde o to nepropásnout "čaj o páté"!
Tento opeřenec je u nás bohužel jen na výkrm, kamarádům se nevešel do letadla. Určitě si, ale příště přivezu z Bříství podobného.

Předsíň na téma "kurník" dostala nový přírůstek.

Teď, už se nespletu, kolik je stupňů ve stínu?

Je vám jistě jasné, že jsem neodešla s prázdnou!