...
Při konzumaci s mírou zaručuji požitek,
a dobrou náladu do podzimních dnů.
Budete potřebovat:
Balíček cukrářských piškot.Bílou čokoládu na ozdobení.
300 gr. mléčné čokolády
3 pol. lžíce vody
( 40 gr. cukru v případě, že použijete hořkou čokoládu,
cukr rozpustíte na sirup ve 4 pol.lžicích vody.)
cukr rozpustíte na sirup ve 4 pol.lžicích vody.)
4 žloutky
550 gr smetany na šlehání
Postup:
rozpustit čokoládu , nechat lehce vychladnout.
Vyšlehat smetanu.
Postupně zašleháte 4 žloutky do rozpuštěné čokolády .Vyšlehejte do vzdušné pěny.
Nakonec delikátně do této směsi vmícháte šlehačku.
Piškoty (není podmínkou - namáčejte rychle!!! v kávě) vyložte celou dortovou formu.
Naneste do takto vyložené formy čokoládovou pěnu a dejte nejméně na 3 hod do lednice.
Před podáváním ozdobte na hrubo strouhanou bílou čokoládou.
Dobrou chuť Vám přeje