středa 8. prosince 2021

Takový schody do…



…patra.

 Určitě pamětníkům hned naskakuje refrén známé písně, kde se zpívá “takový schody do nebe”…. 

Ach jo…, jak tuhle píseň nesnášel můj táta! Když se loudila ze stařičkého rozhlasu, se ségrou jsme se připojily a unisono pěly v duetu se zpěvákem. Což ještě více dráždilo našeho morálně založeného otce, kterýsi slova tohoto “songu” vykládal, jako nabádání, mladých děv a slečen, k nic nedělání a rozmazlování. 

Ale vraťme se do přítomnosti! Dnešní příspěvek je o schodech, které v rámci renovace sklepních prostor, dostaly novou podobu.

(Tudíž jsem ti tati dokázala, že jsi se zmýlil a tyhle schody jsou důkazem opaku tvé teorie a já jsem si pořádně mákla!!! (I když nevím, jestli to z nějakého obláčku vidíš?!)

Takto vypadalo schodiště před renovací. Potřebovala jsem nějak sjednotit dlažbu. Problémem bylo, že každý schod má jiný rozměr. Obklad byl udělán ze zbytků dlažby, a tak byl i každý schod jinak obložen. A barva nenavazovala na zrenovovanou podlahu sklepa.


.


..

A po “liftingu”







Přiznávám, že tuhle akci jsem dělala na několik etap. Musela jsem si vypracovat přesný postup prací, protože je schodiště hodně používané a pracovat jsem musela za plného provozu. Po pátrání na internetu jsem dala dohromady seznam materiálu a pomůcek, čas který jsem tomu věnovala se vyplatil. Když jsem hledala vhodnou šablonu na vzor, padla jsem na báječnou prodejkyni. Nejen, že zboží bylo rychle doručeno, ale paní majitelka obchodu mě volala aby mě proškolila. Musím poznamenat, že taková péče o zákazníka se jen tak nevidí. Opravdu její rady mi pomohly a já mohla docílit kýženého efektu!!! 
Pro tvořivé kutily mohu doporučit, krom šablon (https://www.mandalalife.eu/ ) jsem také nakoupila speciální barvy na betonové podlahy(s vysokou zátěží) vodou ředitelné, ve dvou odstínech šedé. No a když jsem byla v natírání, tak jsem vymalovala zdi a dřevěný strop kombinaci bílé a šedé. Přerámovala jsem celou fotogalerii převážně do šedo, černo, bílých rámů a několika zlatýcha zároveň přidala i nějaký nový portrét.( omlouvám se, ale z důvodů ochrany soukromí je nepublikuji😉)
Teď jsou to “takový schody do…mého: 
ateliéru a 🛏”

Jestli vás pobavilo moje tvoření v oblasti renovací našeho starého domu, za rozumný rozpočet, ale hodně práce, budu občas  publikovat další počiny😅

Váš

Lezarts,
stále se renovující😉