čtvrtek 22. listopadu 2012

Jak dopadne pokušení renovovat s Andělem ze Švédska.

Po brouzdání na vašich stránkách blogů a obdivováním vašich dovedností v oboru renovací nábytku, jsem neodolala a koncem léta sáhla po barvách a starém nábytku. Bohužel nemám zachované foto před a v zápalu chutě natírat, jsem zapomněla svoje dílo vyfotit "před", proto se musíte pouze spokojit s dílem pouze "po".
Vitrinu jsem, už před 20 lety poprvé renovovala, kdy jsem ji nechala vylouhovat ze svých hnědých lakovaných šatiček s napodobením kresby dřeva. Vyměnila prolamované a brčálově zelené sklo, kterým se vitrína koukala do světa, za obyčejné průhledné, kterým se naopak my koukáme do vitríny. Po stěhování se několik let krčila vitrína v garáži, až na ni znovu došlo. Prosím zde je výsledek.


"Paní vitrína" si teď trůní na kryté terase a slouží k ukládání "nezbytných" propriet k příjemnému letnímu stolování. Také se hodí na uschování potravin, před dotěrným hmyzem, nebo v chladné sezoně ulehčí ledničce. Své místo na "staronové" vitríně našel krásný Anděl, kterého mi přivezla kamarádka ze Švédska, od jedné "Stockholmské" šikulky. Vypadá, že si Andílek i vitrína báječně sedli.


 Tak to dopadne, když dám nábytku patinu ... a  "Anděl Švédský" se stane "Andělem strážným vitríny".


Váš
Lezarts,
už dávno s patinou.