čtvrtek 22. prosince 2011

24 hod s „Ježíškovou sekretářkou a tiskovou mluvčí“, pro východní Evropu.

Vážené čtenářské publikum,
měli jsme možnost 24hod
strávit v blízkosti JSTM,
a přinášíme Vám reportáž.

S celým štábem reportérů
„Nebeských listů“,jsme se mohli přesvědčit,
"na vlastní oči", jak časově, psychicky a fyzicky, je to náročné  povolání.
Někdy, až na hraně ohrožení života. Těchto pár řádků, je jen velice stručné přblížení, pracovního vytížení, jaké pdstupuje JSTM! (Ve středověku byly tyto, vyjímečné pracovníce, nazývány Údernice)

Pracovní doba, je od nevidím do nevidím.                         Pro co nejlepší zastání této funkce, je zapotřebí, být nadprůměrně vybaven, pracovitostí, fantazií, dovedností, laskavostí, velkorysostí a schopností improvizovat.                        Za samozřejmost se považuje dobrá komunikace a přizpůsobivost. Nepochybujete, že se jedná o práci v mladém a dynamickém kolektivu. (tato věta se vám může zdát, čistě náhodně podobná s jinými a v jiných novinách…).

Když sekretářka zvládne, nábor zaměstnanců,
musí zvládnout celou Ježíškovu korespondenci.                  Pak organizuje výrobu objednávek a její distribuci. Aby to neměla moc jednoduché, musí občas řešit konflikty na pracovišti (ano i zde existuje diskriminace), nesmíte zapomenout, že Ježíšek zaměstnává několik skřítkovských etnik, Alpy, Trolly, Elfy…                     Když se vše dá do chodu a začne fungovat, je to jako Spartakiáda, krásný pohled to hemžení skřítků při práci (když to někdo dobře zkoordinuje).  Občas dojde k pracovnímu úrazu (většinou zažívací potíže z otravy čokoládou a nadměrného popíjení Vánočního punče), to se pak musí řešit krizová situace, aby nenastal skluz v termínech. K tomu v této funkci je třeba zrežírovat program oslav a jejich výzdobu. Zajistit restaurační služby. Nakonec ještě zvládnout tiskové konference a komuniké.
Pracovní doba, je od nevidím do nevidím.                         Výplatní pásku nahrazují, rozzářené dětské oči a úsměv na rtech ostatních smrtelníků.                      Výhodou tohoto povolání je, jak s úsměvem řekla, paní sekretářka a tisková mluvčí Ježíška, že má 10 měsíců dovolené.                            Po 24 hod strávených s „JSTM“, musíme za celý štáb "Na vlastní oči", jenom potvrdit, že si je opravdu zaslouží.
Máte dojem, že čtete reportáž z vašeho každodenního programu v posledních týdnech roku, tak ten dojem je správný! Je to uznání Vám,                             Všem šikovným blogerkám!
S úctou
Lezarts-JSTM, pro východní Evropu.