sobota 7. ledna 2012

Na tři Krále o "fant" dále...

…, povídání o tom, jak to letos hoši zvládli a my s nimi.
Potvrzuji, dorazili v plném počtu a ve zdraví! Vzhledem potřeby k tomuto obyčeji, slavit tuto královskou návštěvu u nás, je nutno “ shoufovat“ celou rodinku. Museli jsme z důvodů pracovního vytížení účastníků nutných pro losování,„Tři Krále“ poprosit, ať se dostaví o den později.  Nejlépe tuto sobotu (pánové byli tak laskaví a vyhověli naší žádosti). A jak mi francouzský zvyk velí, hupsla jsem k válu a uchystala jsem tradiční „Tříkrálový „ koláč.
Důležitá poznámka:
pro ty, kteří neví, o čem, tu dnes blábolím prosím, klikněte sem http://www.lezarts-renata.blogspot.com/2011/01/na-tri-krale.html
Rozválím lístkové těsto na dvě placky, jednu plácnu do koláčové formy na dno. Tuto pomatlám vystydlou (ne nastydlou) nádivkou umíchanou z: mléka,rozemletých mandlí,cukru, pudinkového prášku.To vše přivedeno do varu a v rytmu rockenrolu mícháme.
Hlavně nesmím (ježíšmarjá)zapomenout vložit fant! Vše zaplácnu druhou plackou těsta, okraje zatavím a natřu žloutkem. Šup do trouby na 35min (horkovzdušné na 180 st.)
Podle zvyku, lehce vychlazenou nakrájím na tolik dílů, kolik adeptů se dostaví na losování krále ke stolu. To vše někde ukrytá před zraky zvědavců, pro zmaření nějaké korupce, či švindlu! A další jste už četli v uvedeném odkazu.
Letos se vylosovala královna. Jako vždy, jsme si užívali náramnou legraci, nejen z radosti, že si nikdo nevylomil zub, ani jinak nepochroumal chrup na fantuJ, ale hlavně, že jsme byli pospolu!
Pro velký úspěch, opakujeme příští rok!
Nemáte chuť ochutnat, „Tříkrálový vandr", jako my?
Váš
Lezarts
Letos jenom princezna, neb mi štěstí nepřálo a fant si vylosoval někdo jinýL