úterý 15. května 2012

Jenom 700 km na západ od Prahy.

Možná se mi podaří ve vás vzbudit zvědavost?!A budete si pokládat otázku, kde a co? Pevně doufám, že po přečtení a shlédnutí přiložených pohlednic, budete mít 100 chutí, letošní dovolenou strávit kde? 
Ve východní oblasti Francie v Alsace! 


Proč? Protože objevíte co skrývají alsaské vinice! Tady je jedna ochutnávka.




Kouzelná vinařská městečka, kterým nechybí pravá vinařské atmosféra, dobré víno a jídlo. 


To vše orámováno neuvěřitelně krásnou krajinou a architekturou, která přežila několik století. 


Vše precizně udržováno a zdobeno místním obyvatelstvem.



I když jsem fotila v období Velikonoc, najdete v Riquewihr -Dům se vším co potřebujete k navození vánoční atmosféry a to po celý rok."Feerie de Noell", jak se tato permanentní prodejní výstava jmenuje, je centrem zájmu turistů po celý rok.


Pro ty co milují medvědy a jiné drobnosti do domácnosti, nesmí minout tento butique. Těžké odolat, zda víno či....?


Dnes jsem nabídla pouze dvě městečka, ale vinice schovávají takových skvostů několik desítek. Jestli jste sportovně založeni, určitě si zvolíte možnost cykloturistiky, pro kterou jsou zde ideální podmínky. Nebo se budete jen tak procházet, ruku v ruce romantickými zákoutími a vychutnávat si zlatý mok, který rodí tento kus země.


Honem si pořiďte tu správnou mapu a plánujte, výlet do Asace! Třeba v druhé polovině září, kdy se kousek od vinic koná největší evropská výstava patchworku v Saint Marie aux Mines http://www.patchwork-europe.com/?lang=en, tak zabijete dvě mouchy jednou ranou!

Váš

Lezarts 
v naději, že se v Asace jednou potkáme!