pondělí 18. června 2012

Afghanistán...

...klídek, nenacházím se na cestách, ale v chládku mého atelieru. 
Při momentální tvorbě, duchem cestuji po této zemi, kterou známe jenom z médií a to hlavně v podobě válečných a teroristických aktualit. Já si ale užívám, takové mírumilovné, až intimní návštěvy a v útržcích se, už několik let seznamuji se životem afghánských žen. 
To vše díky projektů Pascale Goldenberg   pro DAI  
tentokrát se jedná o  "Výšivky Hazara" (pro shlédnutí galerie nabízených výšivek, do vyhledávače zadejte "picasa pascale goldenberg")
Tentokrát jde o  "Výšivky Hazara". 
Jedná se o humanitární akci, která už víc jak 5 let pomáhá afghánským ženám a které se už celou dobu zúčastňuji. Tentokrát pracuji s hedvábnou výšivkou, kterou jsem si zakoupila za příslibu, že konečné dílo přihlásím do mezinárodní výstavy, která se bude konat V roce 2013 v Paříži pod jménem 
" A tulip is a tulip is a tulip".
 Tato výstava bude odhalena na Pařížském festivalu textilní tvorby a materiálu. Žasnu, nad precizností vyšitou hedvábnou nitkou, miniaturními stehy, krásou vzoru a barev. Doufám, že moje kreace, důstojně doprovodí originál výšivky. 
Prozatím vám mohu ukázat pouze výšivku se kterou pracuji (podmínky, výstavy zakazují, před vystavením publikace hotové práce).