pátek 31. srpna 2012

Až si řeknou ano,...

...pak si vymění snubní prsteny.
Příležitost pro mě, abych k takové příležitosti vyrobila svatební dar- malé překvapení, pro budoucí novomanžele. Vyklubala se mi pod rukama "pompadůrka", která bude sloužit, jako polštářek pod svatební prstýnky a zároveň, jako jejich úschovna.


 Je ušita z nového i starého hedvábí. Protože se jedná o milovníky a znalce Francie, výběr materiálu byl jasný, květ je ušit z pravého lyonského hedvábného brokátu. Monogram jsem vyšila hedvábím a nalepila třpytky. Vnitřní okvětní lístky, jsem pošila korálky. Naaplikovala motýlka, růžičky a stužky na přivázání prstýnků. Ke stahování, jsem využila galonu s očky, do kterých jsem protáhla zdrhování, které vzniklo sešitím ramínek ze starého hedvábného topu, který je základem "pompadůrky".


Bavilo mě vymýšlet si novou formu, už jsem ušila různé polštářky,  krabičku a teď jsem chtěla-"pompadůrku-kytičku", celou z hedvábí.Trochu komplikovanější k šití,  velice živý materiál, ale příjemný na dotek. Věřím, že  novomanželům přinese stejné kvality do společného života.


Ale prosím, ani muk, je to překvapení!!!

Váš
Lezarts,
"a lá  madame de Pompadoure"