pondělí 1. října 2012

Pohlednice pro vás...

...z mého cestování.
Nezanevřela jsem na vás, ale sbalila jsem (ach..., jak nerada) kufry a vydala se na cesty.  A když už musím balit kufr, tak jich rovnou zabalím několik, protože co kdyby mrzlo, bylo parno, pršelo a nebo jsem se vyválela v blátě. Je vám určitě jasné, že jsem takto vybavena nejela stanovat, ale korzovat po výstavách, zámcích ve vinicích, zahradách i zemědělských festivalech.
Abych měla dojem, že mám dovolenou v klidu, počítač zůstal doma!
Můžete v obraze zhodnotit, jak se mi dovolená vydařila, internetový pošťák vám přináší několik pohlednic.


Vzala jsem to už tradičně od St.Marie aux Mines, až do Mulhouse.
Tři dny trávené na výstavě patchworku, vám přiblížím podrobněji jindy. Ale jak jinak, jeden nevěděl, co obdivovat dříve!


Počasí přálo a tak počínající vinobraní, bylo ideální příležitostí k zastavení se ve vinicích.Letos nás zlákal Rouffach   http://www.ville-rouffach.fr/ .


V tomto krásném městečku, uprostřed vinic, se vám naskytne ze Chateau  D´Isenbourg, nádherný pohled do širokého okolí. Z jedné strany Vosges z druhé za Rýnem, Černý les a pod vámi se uprostřed historického centra města tyčí kostel. Jak odolat, takovému lákavému prostředí a nehřešit?



Wesserling www.parc-wesserling.fr ,bývalá textilní továrna, dnes kulturní centrum, nabízí pravidelně, ve svém muzeu, vynikající výstavy textilního umění a stálou expozici o historii továrny. V přilehlém parku, pak najdete zahradní tvorbu a pořádají se zde různé druhy festivalů, tentokrát to byl festival mladých zemědělců. Po celý rok tu najdete spoustu dalších atraktivních programů.



Trochu humoru, díky organizátorům festivalu. 
V takovém případě, je lepší nespěchat, ale dobře se orientovat v prostoru!


Pak už to je jenom skok do Vosges,  nemohla jsem si nechat ujít výlet do místního horského střediska Le Markstein www.lemarkstein.net, ze kterého je nádherný pohled do kraje. Nechyběly ani romantické procházky v rozlehlých lesích na úpatí hor protkaných potoky a v uličkách alsaských vesnic, stále ještě bohatě kvetoucí výzdobou ulic a domů.


Na konec to nejlepší,... jeden francouzský fešák si lehl k mým nohám. Jak odolat a neportrétovat?! Kdy se mi to znova poštěstí?



Váš
Lezarts,
ještě myslí ve Francii, ale rukama v atelieru, výstava se neodvratně blíží!!!