čtvrtek 17. ledna 2013

V okamžiku, když si paní Zima vzpomene, kde nechala svůj bílý kabát a navlékne jej...

..., nastává pro mě ten pravý čas!            
                                                              
Mohu si takto vychutnat teplo, které sálají krbová kamna. Pohodlně se uvelebím v křesle a pozoruji okny verandy tu bílou krásu! 


Uvařím si dobrý čaj a uzobávám "čokoládové sněhové koule"- tak se ta pochoutka opravdu jmenuje.Pohodově naladěna, mohu začít snít o tom, jaké změny, jen se ukáže Jaro, udělat v naší zahradě. Otevřu si k tomu můj oblíbený snář, časopis MON JARDIN, ma maison.
Nemáte chuť si se mnou zalistovat?


 Minulý rok, když nehorázně stoupla cena vajec, jsem pojala touhu, mít nějakou slípku na naší zahradě. Rodina mi to však rychle rozmluvila s argumenty o opatrování, predátorech (jsme u lesa), zřízení výběhu, podle evropských norem atd. Ovšem, když jsem v časopise zahlédla tyto krasavice..., je těžké odolat a netoužit, třeba po takové slepici s příhodně zimním jménem "Sněhová koule". Manžel jí ohodnotil, že by se mohla zaměnit s dobře vyčesaným psem Pudlem:-) I ty ostatní jsou atraktivní fešandy! Tak si říkám, že naděje umírá poslední! Prozatím se musím spokojit s jejich neživými exempláři v mé kolekci. Je pravda, že tyhle odrůdy, jsou nenáročné.


Jak odolat zahradnímu baroku?! Myslím, že pan zahradník bude mít na jaře práci. Už mám v plánu obohatit zahradu o nějaký  krásně tvarovaný keř.


Ejhle pletivo pro králíkárnu a co se z něj dá vyrobit! 
Materiál máme na skladě, teď ještě, zda se najdou i ty šikovné ručičky?!


Takovéhle sofa bych si dokázala v domě dost dobře představit, jen mít místo, "kam s ním". Pak v něm, za teplých letních dnů lenošit a představovat si, jak "Někdo" vyrovná dříví do podobného tvaru.


Váš
Lezarts
pěkně v teple.