pátek 25. ledna 2013

Abych neměla dojem, že je celý den noc...

...musela jsem si udělat iluzi a koukat na barvy, které připomenou jiná roční období, než zimu.

Co myslíte fotila jsem měsíc v úplňku, 


nebo slunce za poledne?


Téměř k nerozeznání že?! Aby mě ty lednové dny, které nám v naší krajině panují, nepřivedli do chmur, listuji v mém látkovém depozitáři barev. Dnes jsem si udělala ozdravnou chvilku pohledem na patchwork "Cesty lásky". Sice název by se tématicky hodil spíš k sv. Valentýnu, ale tou svižností barev se mi hodil ke kontrastu se šedí za okny.


"Les chemins de l´amour" aneb "Cesty lásky", jsou trochu důkazem toho, že kovářova kobyla chodí bosa. Je to první deka pro jedno z dítek, (teď nezbývá, než pracovat na dece pro druhé, aby nebylo žárlivosti), už bylo na čase!  


Velikost mého atelieru  i moje fyzická kondice, jsou příčinou, že se moc nehrnu do šití podobných opusů, měří 2 x 1,60 m. Zde jsem si opravdu zavzpírala, už jen při šití topu, je z bytového textilu. Všechny tyto okolnosti rozhodli o způsobu quiltování. Je quiltován na profesionálním rámu a šicím strojem k tomu přizpůsobeným. Vřele doporučuji, deka je najednou vypnuta a za odpoledne prošita, viz.  www.bellus-gallery.com .Je pravdou, že technika, kterou jsem použila, je takovou "rychlo-postupovou". Využila jsem potisku textilie k vyskládání vzoru. 
Jak by jeden řekl, k čemu to je rozřezat a znovu poskládat?! Já říkám, aby se umocnil efekt a ušetřil čas! Zaručeně mnohé z vás poznaly původ látky. Ano, ano, jedná se o dvě bytové textilie z tak oblíbené "AEKI".  Je výhoda, že tento obchod, nabízí dost látek ve stejných odstínech barev a v různých vzorech.   


Vznikl také zajímavý efekt z rubu, ovšem jen v případě, že se budete dívat proti slunci:-)

Váš
Lezarts
vyzývající slunce, dostav se!