Jedlé kaštany...
..., většinou je známe jako teplou pochoutku, koupenou v zimě. Já jsem si pražené kaštany kupovala na zahřátí rukou do kapsy. Přiznám, že je mám raději v nějaké kulinářské podobě, než samotné pražené a loupané. Jestl chcete také ochutnat, jednu z mých oblíbených kaštanových pochoutek, zde je recept.
Přeji vám hezký týden.
P.S.
malá oprava, nezapomeňte si přidat 200 g másla do receptu,
protože ho tiskařský šotek "vymazal", než vytiskl návod!
Váš
Lezarts á lá châtaignie
Noné! Hned si ukládám, jak potkám někde kaštany, vyzkouším. Díky!
OdpovědětVymazatHezký večer :). M
Hmm...zajímavé...já ani nikdy nejedla jedlé kaštany...vždycky když je někde dělají a já bych si dala, tak jsem hledla někoho ze svých přátel, že by si je dal a já ochutnala...nechtělo se mi kupovat si jich víc , když si nejsem jistá že mi budou chutnat...ale vzhledem k tomu, že mi vlastně doposud chutnalo skoro vždy všechno a nebo alespoň nevadilo...tak si je příště dám! A tenhle receptík taky vyzkouším...nikdy jsem vlastně nic z kaštanů v obchodech neviděla...nebo jsem to spíš přehlížela...Tak díky. Krásné dny!
OdpovědětVymazatTak kašaty si pamatuju moc dobře z dětství a dneska si mi je tu poměrně netradičně připomněla. Ty máš tak úžasný nápady, milá Renčo ;-).
OdpovědětVymazatAhoj Renato. Škoda, že jsi recept nedala dřív, došel mi ten mražený krém. Snad na něj ještě někdy narazím. Pro jistotu si ten tvůj recept opíšu, abych ho pak třeba nemusela pracně hledat. Hezký zbytek dne.
OdpovědětVymazatTo vypada jako uzasna mnamka! Ja mam rada kastany pecene.Kdyz jsem je pred lety pekla v troube poprve tak jsem je zapomnela nariznout, zkoncilo to kanonadou a mytim trouby:) Nevim, jestli je tady sezenu konzervovane ale krem se, alespon u nas ve meste, nesezene:( Kresny tyden preje Monika.
OdpovědětVymazatReni, abych řekla pravdu, nikdy jsem doma s kaštanovým krémem nepracovala, ale nalákala si mě, bábovka vypadá báječně!
OdpovědětVymazatMoc jsem si užila i tvůj drůbeží příspěvek, co bylo dřív nevím, ale nazdobeno máš parádně!
Přeju hezký den, pa Helena
Renato, hm, tak to vypada bombasticky. Ja mam nejradsi pacene kastany, ale tato varianta by mohla byt zajimava. Hezky den, Katerina
OdpovědětVymazatP.S.: Mas moc hezke zahlavi, to jsou tve kyticky?
Mariano:
OdpovědětVymazatnení zač,stačí koupit mražené v Lidlu.
Lucie:
kdo to neví, nepozná z čeho je bábovka pečená:-D
Vydrží dlouho vláčná!!!
Vivi:
zkus si zamlsat kaštanovou bábovku, je to rychlovka. A možná se vrátíš, do dalších příjemných vzpomínek na dětství:-D
Ditto:
určitě po krému zapátrej, ta bábovka je opravdu dobrota!!!
Nebo zaskoč, mám ještě jeden v mrazáku:-D
Moniko:
určitě se u vás prodává kaštanovo-vanilkový krém v konzervě, tak to bylo ve Fr., zde jsem našla, pouze mraženou verzi. A určitě s tou to formou kaštanů, nebudeš riskovat novou kanonádou v troubě:-D
Helo:
bábovku rozhodně vyzkoušej:-D
nazdobeno ještě moc nemám, to jsou počátky, protože mrazivo mě zahnalo do tepla:-(
Katarino:
vítám Tě!
Na bábovku si můžeš koupit Kaštanovo-vanilkový krém v konzervě. V ČR ho nemají a tak to nahradil mražený.
Jejda, tak to určitě zkusím. Já jsem velká milovnice kaštanů....tedy hlavně těch teplých v zimě. Ale také je používáme jako nádivku do pečeně. Mňam. Bábovku jsem z nich ještě nejedla, díky za tip.
OdpovědětVymazatRadko:
OdpovědětVymazaturčitě vyzkoušej, je moc dobrá.
Tak jsem rozmrazila to kaštanové pyré a chci začít péci a ouha! Rozšlehejte pyré s máslem.... ale kolik másla? v receptu není ;-(
OdpovědětVymazatAnonymní:
OdpovědětVymazatděkuji za upozornění, napravuji!!! Je zapotřebí 200 g másla(nebo tuku).
Škoda, že jste nenapsala dříve a třeba i s podpisem, nebo e-mailem, mohla jsem odpovědět daleko rychleji.
Všem rozlobeným cukrářkám se tímto, pozdě, ale předci omlouvám a mám z toho máslo na hlavě!!!