pátek 29. prosince 2023

Noel (Ježíšek), nebo Noé?

 


Otázku, kterou jsme si pokládali 24. prosince.

Doma vše připraveno a očekávání dětí a vnoučete k oslavám Štědrého večera.



.




'

Počasí od 23.prosince vrtkavé, od sněhové vánice celý den, následně nocí s deštěm, mě začaly obcházet obavy ze záplav. Když mě dítě v legraci napsalo na mojí otázku, jak to u nich vypadá s řekou, odpověděla, že asi připlují a přidala fotku. Bylo mi jasné, že moje obavy jsou na místě!



Podařilo se jim překonat zaplavenou cestu a dorazili.

Archa Noemova doplula bezpečně do přístavu!!!

Štědrý večer však i přes dobrou náladu, probíhal ve znamení sledování stavu na Českých tocích. O půl noci bylo už nahlášení, že voda vnikla do jejich domu… ráno se jelo, ještě zachraňovat co se dalo, než bude voda uvnitř ještě více stoupat. Pak už jen očekávat, kdy voda začne opadat. 

Vzhledem ke povodňovému stavu, děti prodloužily pobyt u babičky. Aby jsme rozehnala chmury ze záplav vydali jsme se za rozptýlením na světelnou atrakci v Letňanech. Byl to dobrý nápad a všichni jsme si to užili!







.




Voda začala opadat, už dva dny se čistí a vysouší dům a vyčíslují škody.

Takové byly naše svátky Vánoční s archou Noemovou!


Váš


Lezarts,

rád, že nikdo neuplaval!


10 komentářů:

  1. No tak to nebylo nic příjemného. Tady bylo sice počasí jak přes kopírák, nasněžených 30 cm sněhu přes noc doslova někam vysublimovalo, nicméně řeka stoupla jen o pár desítek centimetrů. A to trvá, takže tentokrát se to všechno odehrálo beze škod. Máš krásně ozdobeno!

    OdpovědětVymazat
  2. Renátko, lituji každého, komu v zimě vnikne voda do domu, ono i jindy! Bratr manžela v Lobendavě měl taky potok v domě...to o Vánocích nechceš.
    Stůl máš prostřený jako od Liperta.Ta červená tomu dá grády.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Renato, tvoje výzdoba kolem i uvnitř domu je opravdu nádherná. O světélkách v Letňanech jsem slyšela samou chválu a díky tvým fotkám vidím, že oprávněnou. Hlavně, že nakonec všechno dobře dopadlo, voda opadla a svátky jste si užili. Zdravím, pá 🎄😊

    OdpovědětVymazat
  4. Renatko, měla jsi dokonalou vánoční výzdobu!
    Voda v domě je hodně nepříjemná, doufám, že nebyly žádné vážnější škody a že jste si svátky užili.

    OdpovědětVymazat
  5. Renatko, vodu v domě jsem zažila a od té doby mám při každém takovém stoupání hladin hrozný pocit. Snad se vše obešlo bez velkých ztrát!
    Nachystáno si měla vzorně, ty chlebíčky jsou...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Vždycky když se něco takového děje, jsem ráda, že bydlíme na kopci. U nás v řece Úpě bylo více vody a docela to hučelo, ale na vylití z břehů to nebylo.
    Krásná vánoční výzdoba.
    V novém roce, Renatko, jen všechno dobré !!!
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Renatko, doufám, že jste tu vodu zvládli. Vždy lituji lidi, které to potká a v zimě je to horší, protože se vše špatně vysouší. Syn také bydlí blízko Mandavy a letos byla také plná vody, ale naštěstí je vyčištěné koryto a tak místo, kde syn bydlí ohrožené nebylo.

    OdpovědětVymazat
  8. Our top-rated packers and movers in Vaishali Nagar are your trusted partners in seamless relocations, ensuring a stress-free moving experience for homes and businesses alike.

    OdpovědětVymazat
  9. Kalash Packers offers the Best Vehicle transportation services in Aurangabad. 100% trustable and Safe Vehicle transportation services in Aurangabad. Just call

    OdpovědětVymazat
  10. Discover seamless and stress-free moving experiences with Best Packers And Movers in Ambawadi, Ahmedabad. Our dedicated team ensures top-notch relocation services, delivering excellence at the best prices.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že se vám na mém blogu líbilo a zanechali jste o tom stopu.